Off White Blog
To-etagers Flippet hus af Atelier RZLBD

To-etagers Flippet hus af Atelier RZLBD

August 15, 2022

Det flippede hus er designet til at være et moderne, nøglefærdigt beboelseshus beliggende i den sydvestlige del af Knob-Hill-parken, hvor kvarteret domineres af mere traditionel arkitektur. Det forhøjede terræn giver normalt en højere grad af privatliv snarere end fladt land. Under eftersynet tilføjede arkitekten en anden etage til den allerede eksisterende murstenbungalow og "vippede" med private områder som soveværelser, der var bundet ovenpå.


Gulvkonfigurationen har to zoner; køkkenet, spisepladsen og stuerne er alle beliggende i stueetagen med udsigt ud mod det offentlige. Mens den private zone på anden siden af ​​det lodrette plan består af tre soveværelser, der strækker sig over to niveauer af bygningens mere afsondrede sydvestlige ende.

Derudover har arkitekten skabt skyhøje indendørs rum - et stort vindue er installeret i pop-out-rumfanget, der gør det til samlingspunktet i stuen, og alle hovedgulve- og kældervinduer overføres fra den originale struktur .


Gå ind i gangen, det sammenkoblede køkken i første sal og spisestue er dobbelthøjde, hvilket får de skyhøje rum til at føle sig storslåede og luksuriøse, især når der er tilstrækkelig lys hælder ind. En udsigt fra toppen viser spisepladsen til den ene side og den køkken til den anden, arkitekterne spillede med interessante arkitektoniske træk for at understrege "husets sekundære akse langs dens centrale cirkulationsrute."

Cedar-lameller bruges til at skabe muligheder for det sammenhængende køkken og spisestue for en følelse af varme og storslåethed - en følelse, der er yderligere belyst af ovenlysvinduet, der gennemsyrer de indre rum gennem det visuelt store gennemsigtige panel til ellers mørklagte rum.


På første sal er der en lang sort lysbane monteret på loftet, hvilket giver en tilfredsstillende forbindelse med stienes linearitet. Når vi bevæger sig indad, tilbyder huset glimt af de mere intime bagerste soveværelser.

Et moderne hus, selv med en minimal indvendig udsmykning, fungerer med næsten enhver form for møbler. På billedet ovenfor er området med interesse / læsehoved også et perfekt sted at sætte sig ned, gøre lidt og bare slappe af over en kop cappuccino.

Familieværelset er placeret ovenpå, men for at komme dertil skal man gå forbi bropassagen. Der er også et hjemmekontor i broens anden ende og er tilstrækkelig til at rumme et skrivebord til to, så hele pladsen læses som en luftig lydstyrke. Andre steder har soveværelset et walk-in-closet, hans-og-hendes ovenlys og en ensuite med et badekar placeret foran et generøst vindue.

Projektet spillede igennem geometriske volumener med succes for at skabe grænser mellem dets forskellige rum - en klar overgang spilles yderligere op af egegulvet.

Det ydre fastholdt sin forgængers mursten indkapsling - nu malet sort - eksempler på en mere intens og befæstet opholdssted for at balance med hjemmets varme, lysblødt interiør.

Med løsninger, der er gjort lette og kun ved hjælp af bæredygtige byggematerialer, krævede huset ingen udgravning, hvilket gjorde det mere overkommeligt end et design, der ville have krævet nedrivning og starte en bygning fra bunden.

Relaterede Artikler