Off White Blog
Vores panikrespons på coronavirus er objektivt værre end sygdommen

Vores panikrespons på coronavirus er objektivt værre end sygdommen

Februar 25, 2024

Udbrud - den første film, der bragte pandemier ind i mainstream bevidsthed

Det har været en nær evig krig - Mennesker har kæmpet for vira siden, inden vores art udviklede sig til sin nuværende form. COVID-19 er ikke engang den første coronavirus, vi har beskæftiget os med, i 2007 behandlede vi en "killer cold", som WHO døbt, Adenovirus-14. Da transmission er et spørgsmål om liv eller død for patogenlinjer, har nogle evolutionære biologer fokuseret på dette som nøglen til at forstå, hvorfor nogle vira udviklede sig til mordere, og andre forårsager ikke værre end forkølelsen. Ideen er, at der kan være en evolutionær afvejning mellem virulens og transmission, men selv da, biologisk set, er medicinsk videnskab ikke tættere på at opdage sammenhængen mellem en viruss dødelighed og dens viralbility (et udtryk, der i øjeblikket henviser til fænomener på sociale medier snarere end sygdomme), at enhver hypotese på dette tidspunkt bare er formodning.

Når det er sagt, er en ting klar: Mange mennesker er mere bange for COVID-19 end de har nogen grund til at være. Til at begynde med er der mange typer af humane coronavira inklusive de mest almindelige, der forårsager milde luftvejssygdomme, ved starten blev coronavirus i 2019 tilføjet et "roman" præfiks, fordi det var meningen at det var et, som det medicinske lokalsamfundet måtte endnu ikke støde på nogen påstand om dens dødelighed - det var kun et objektivt udsagn om dens unikke karakter i den store familie af coronavira.


Vores panikrespons på coronavirus er nu objektivt værre end sygdommen

Nogle koronavirus forårsager kolde-lignende sygdomme hos mennesker. Andre forårsager sygdom hos visse typer dyr, såsom kvæg, kameler og flagermus. Sjældent kan animalsk koronavirus sprede sig til mennesker. Dette skete med SARS-CoV og MERS-CoV. Den mest dødbringende influenzapandemi, nogle gange kaldet den spanske influenza, begyndte i 1918 og sygede op til 40 procent af verdens befolkning og dræbte anslagsvis 50 millioner mennesker.

I dag vil en typisk influenzasæson se en dødelighed på op til 500.000 over hele verden ifølge WHO. Men lejlighedsvis opstår en ny influenzastamme som COVID-19, en pandemisk resultat med en hurtigere spredning af sygdom (og i det 21. århundrede ledsaget af formidling af sociale medier i et tempo, der hidtil ikke var hørt), har menneskeheden fundet en ny måde at brændstof på mørkeste frygt fra et biologisk, mentalt og følelsesmæssigt perspektiv. Når det er sagt, med 3.048 dødsfald ud af 89.197 tilfælde hidtil, synes dødeligheden for COVID-19 som spores af Johns Hopkins at være på niveau med den dødbringende influenza fra 1918, som er over 3%, men denne statistik sammenligner stadig ikke med de resulterende dødsfald fra regelmæssig influenza.


Statistisk set syger Dengue 50 til 100 millioner mennesker om året med en dødelighed på 2,5%, skønt den er lavere end andre vira, inklusive den nylige coronavirus, det kan forårsage en ebolalignende hæmoragisk feber, og denne tilstand har en dødelighed på 20 procent hvis ubehandlet - men det er dog en risiko, vi har lært at leve med og simpelthen styre. Hvis noget, bør vores reaktioner på tidligere vira give et klart kort i, at mens vi bekæmper sygdommen fra et medicinsk perspektiv, bør man ikke samtidig decimere de instrumenter, der giver os mulighed for at "føre krig" mod denne virus - også kaldet vores styrkes økonomier og de finansieringer, der kræves for at brænde forskning og udvikling af en kur.

Hvorfor får vi panik over COVID-19? Sandsynlighed forsømmelse

”I lang tid efter 9/11 nægtede mange mennesker at flyve, fordi de følte en øget følelse af frygt eller fare, selv om de fleste af dem” statistisk set ikke var i betydelig større risiko efter angrebene, end de var før. ” - Cass R. Sunstein, University of Chicago


I et papir fra 2001 skrevet af Cass R. Sunstein for University of Chicago med titlen "Sandsynlighedsniveau: følelser, værste sager og lov" udviklede Sunstein et rationelt argument om, at "Når stærke følelser udløses af en risiko, viser folk en bemærkelsesværdig tendens at forsømme en lille sandsynlighed for, at risikoen rent faktisk kommer til at frembringes ”. Når folk forsømmer, at sandsynligheden for skade er lille, argumenterede Sunstein for, at regeringen generelt burde forsøge at informere folk, snarere end at imødekomme deres overdrevne frygt gennem parlamentets handlinger eller krigsførelse. Men når information ikke hjælper, bør regeringen svare, i det mindste hvis analyser antyder, at fordelene opvejer omkostningerne.

Obligatorisk kredit: Foto af Ivan Abreu / SOPA Images / Shutterstock (10558914a)
Passagerer bærer kirurgiske masker i en tom afgangsterminalhal i Hong Kong International Airport.
Efterhånden som antallet af ofre for den nye Coronavirus stiger, annullerer flere lande flyvninger inden for og uden regionen. Flyaflysninger midt i frygt for Coronavirus, Hong Kong, Kina - 14. februar 2020

Psykologisk set antyder mange eksperimenter, at når det kommer til risiko, er et centralt spørgsmål, om folk kan forestille sig eller visualisere ”worst case” -resultatet. for eksempel ved beslutningen om at købe garantier for forbrugerprodukter peger de fleste ikke spontant på sandsynligheden for, at de har brug for reparation som en grund til købet.Men da risikoen blev opfattet som højere, fandt fx professorerne Robin Hogarth og Howard Kunreuther i sundhedsforsikring, at den gennemsnitlige vilje til at betale forsikringspræmier ikke varierede mellem risici på 1 ud i 100.000, 1 i 1 million og 1 ud af 10 millioner .27 De fandt også grundlæggende den samme villighed til at betale for forsikringspræmier for risici, der spænder fra 1 til 650, til 1 i 6300, til 1 ud af 68.000.

”Det er derfor, lotterier fungerer” - Christopher Hsee, University of Chicago

I en nyere undersøgelse spurgte Christopher Hsee fra University of Chicago og Yuval Rottenstreich fra University of California i San Diego en gruppe mennesker, hvor meget de ville betale for at undgå 1% chance for en "kort, smertefuld, men ikke farlig elektrisk stød." De spurgte en anden lignende gruppe mennesker, hvor meget de ville betale for at undgå en 99% chance for at få et sådant chok. Når det kom til spil og potentielt at tabe penge, er folk langt mere følsomme over for sandsynlighed end i tilfælde af elektriske stød. Den median person ville betale $ 1 for at undgå en 1% chance for at miste $ 20 - og $ 18 for at undgå en 99% chance for at tabe $ 20. Derfor var testgruppen for et lille chok mere sandsynligt at overse en massiv forskel mellem en 1% chance og en 99% chance for at undgå mindre ubehag med det medianbeløb, som folk var villige til at betale, var $ 7 og for at undgå 99% chance, antallet var $ 10.

2011-filmen Contagion blev den mest sete film i år som et resultat af COVID-19

Skaden på coronavirus i økonomiske termer

Det kan være grotesk at veje de økonomiske omkostninger ved coronavirus i forhold til dødeligheden af ​​sygdommen, der har taget livet på 3000, men desværre, i rent økonomiske vendinger - har forskere fundet, at det i et af de mest økonomisk succesrige lande i verden , USA, har fattigdom ført til dødsfald på ca. 245.000 (tal i samme spektrum som hjerteanfald og slagtilfælde) i år 2000. I forenklede vendinger med pantelån, husleje og andre leveomkostninger, tab af job, der stammer fra systemisk fiasko hos små og mellemstore virksomheder (og endda store virksomheder) kan føre til katastrofale funktionsfejl i en stadig mere klemt middelklasse - kort sagt, vi kunne se på en anden stor depression.

”Det er en ting, hvis Wuhan er på låsning, en anden, hvis hele Kina er i låsning, en anden, hvis hele Asien er på låsning, og en anden, hvis hele verden er i lockdown. Derfor er holdningen flyttet - fordi det er meget anderledes at have et land i lockdown i et par uger versus rullende lockdowns i hele den globale økonomi. ” - Patrick Chovanec, rådgiver for Silvercrest Asset Management til NYT

I februar 2020 advarede OFFWHITEBLOG om, at overafhængighed af Kina som både producenter og forbrugere, en slags æg OG kyllingen i et kurvfænomen, ville føre verden ind i en global økonomisk katastrofe. I flere uger har logistikledere, rejsespecialister og forretningsejere advaret om betydelige forstyrrelser, da sygdommen fortsatte med at sprede sig ud over Wuhan. Da Sydkorea sprang Singapore mod verden nr. 2 position for det mest inficerede land uden for Kina, og da nyhederne om infektioner begyndte at vises i USA, Italien og Schweiz, begyndte de finansielle markeder og de fleste økonomiske prognosemænd at arbejde op til den virkelighed, at det dæmpede holdning fra det globale COVID-19-udbrud var Det er ikke noget, som en rent rentenedsættelse fra Federal Reserve ville løse.

Da usikkerhed om, hvor vidt virussen vil sprede sig, og hvor meget økonomisk skade, der ville resultere, blev klarere, efterhånden som land efter land nærmet sig spredningen af ​​coronavirus med en politik for indeslutning og nedlukninger, blev det en sikkerhed for, at en eventuel global nedlukning ville være ulykkelig, nej længere begrænset til Kina (som den globale økonomi allerede var stort set afhængig af) men over hele verden.

Coronavirus har bragt grænseoverskridende flyvninger til et minimum - den lyse side er massivt reduceret forurening

Kinas influenza, verdens lungebetændelse

Ifølge Nature.com er Kina vært for mere end 18 millioner små og mellemstore virksomheder, der tegner sig for næsten 80% af virksomhedens job og 50% af de private virksomheders eksport - disse er nu blevet hårdt påvirket af COVID-19-udbruddet, da Kina forfølger aggressiv indsats for at kontrollere spredningen. Faktisk antager forfatterne, at kombinationen af ​​udbredt produktionsforstyrrelse, stigende lageromkostninger fra deprimeret indenlandsk forbrug og stive udgifter til husleje og lønninger alt sammen kan kulminere i en kataklysmisk reaktion op og ned af kapitalkæden på tværs af virksomheder og industrier, som til sidst resulterede i bankfejl, da likviditeten udtørrede helt.

"Denne krise vil udløse og resultere i en katastrofe." - Økonom Nouriel Roubini

Taler med Der Spiegel under et interview med Tim Bartz, økonom Nouriel Roubini, mener profeten for finanskrisen i 2008, at coronavirus vil medføre, at aktiemarkederne falder fra 30 til 40%. At henvise til eksempler på økonomier i Italien og Tyskland, der allerede er på randen af ​​en recession, og at en sådan pandemi kræver en hurtig, som den nuværende politiske forhandlingsproces, der typisk tager seks til ni måneder, ikke tillader. Desuden ville lande, der afhængig af den kinesiske BNP-vækst for at importere og forbruge deres produkter, blive nødt til at absorbere chokket fra et Kinas chok i recession i værste fald. I bedste fald et Kina på halvdelen af ​​den forventede forventede vækstrate på 2,5 til 4% i stedet for de forventede 6% som forventet ville stadig sende afhængige økonomier ind i en nedadgående spiral.

Som redaktionelt i NYT's 25. februar-artikel af Neil Irwin, kan handelskrig og told sætte sand i tandhjulene i den globale handel, men et koronavirusudbrud i denne skala har potentialet til at stoppe tandhjulene helt. Virksomheder havde mange muligheder for at håndtere handelskrigen, fra at købe varer andetsteds eller blot betale mere for dem, men et forsyningschok kan ikke bekæmpes med pengepolitikken eller finanspolitikken, da årsagerne til denne forekomst ikke hænger sammen med de kræfter, der mere traditionelt former økonomisk. Derudover er centralbanker i Japan og Europa allerede i negative renter, yderligere stimulering ville ikke hjælpe overhovedet.

Kina har været både leverandør og kunde i de sidste 10 eller 20 år, og sårbarheden blev bedst udtrykt, da S&P 500, en amerikansk børs, havde sin værste uge siden 2008 og faldt 11,5% på en uge. I Europa faldt Storbritanniens FTSE 100 mere end 3 procent og Dax i Tyskland faldt mere end 4 procent. I Asien lukkede Nikkei 225 i Japan 3,7 procent, KOSPI i Sydkorea faldt 3,3 procent, og Shanghai Composite i Kina faldt 3,7 procent.

Dramatisk billede af en verdensafslutende begivenhed fra AMC's The Walking Dead

Dommedagsscenariet

Når forbrugere stopper eller langsomt bruger, vil flere virksomheder begynde at kæmpe, da pengestrømmen, der styres i henhold til fremskrivninger, begynder at tørre op - leverandører og kreditlinjer får ikke betalt, og investorer bliver mere uvillige til at forlænge kredit- eller kreditbetingelser. Banker kan stramme udlånsstandarder, og allerede tror investorer, at frygt for coronavirus allerede har ramt banker med aktier i de tre største amerikanske banker - JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America - alt sammen nede ved meget mere end S&P 500 indtil videre i år .

Tingene er ret dårlige lige nu, men de kan blive meget værre, blandt dem at COVID-19-virussen spreder sig over hele Europa og De Forenede Stater, hvilket tvinger forbrugerne til at blive hjemme, undgå arbejde, forårsage produktivitet til at falde, undgå skarer, påvirke detailhandlen , mad og drikke samt rejser og andre tilknyttede virksomheder. Som et stopgap har de fleste europæiske lande annulleret deres større udstillinger og konferencer:

  • Den 59. udgave af Salone del Mobile.Milano udsættes på grund af coronavirus
  • Light + Building 2020-messe i Frankfurt udsat til september
  • Geneva Motor Show annulleret
  • 2020-udgaven af ​​Watches & Wonders Geneva annulleret
  • Baselworld 2020 udsat til 2021 (skønt det indebærer, at Baselworld 2021 blev udsat til 2022 - ulige formulering, men så sprang MCH pistolen en uge tidligere ved at meddele, at den gik videre med fuld damp) - derfor er "udsættelse" sandsynligvis en ansigtsbesparende sætning sætning)
  • Mobile World Congress 2020 i Barcelona, ​​annulleret
  • Facebooks Global Marketing Summit
  • ASEAN-møde i Las Vegas
  • Spiludviklerkonference i San Francisco

Objektivt er regeringer som De Forenede Stater afhængige af skatteindtægter og andre indkomststrømme for at finansiere finansiering af biomedicinsk forskning og tilskynde til vaccineforskning. Selv med en vaccine har du stadig brug for faktiske behandlinger af andre potentielle vira. Præsident Trump har allerede som mål at reducere NIH-finansieringen med 7% og CDC-finansiering med 16%.

Ifølge Fortune.com startede nedskæringerne i 2018, da Det Hvide Hus fokuserede på at fjerne finansiering til Obama-æraens sygdomssikkerhedsprogrammer. Samme år blev centrene for sygdomsbekæmpelse og -forebyggelse (CDC) tvunget til at nedskære sine bestræbelser på at forhindre global sygdomsudbrud med 80%, da finansieringen af ​​programmet begyndte at løbe ud. Agenturet valgte på det tidspunkt at fokusere på 10 prioriterede lande og skalere tilbage i andre, inklusive Kina.

CDC er ikke kun ansvarlig for at koordinere amerikanske folkesundhedsforanstaltninger som reaktion på udbrud, men har som et resultat af dets internationale sporing og overvågning også været et nyttigt tværnationalt agentur, når det gælder at give en advarsel om potentiel medicinsk krise; yderligere økonomisk skade, der resulterer i yderligere finanspolitisk båndstramning, kan muligvis resultere i mere kortsigtede nedskæringer af vigtig biomedicinsk finansiering i ikke kun USA, men også andre vigtige udviklede økonomier - et dommedagsscenarie, som er objektivt værre end hidtil udbruddet. Tid til at give rationalitet en chance.


NYSTV - Watchers Channeling Entities Fallen Angel Aliens UFOs and Universal Mind - Multi Language (Februar 2024).


Relaterede Artikler